Jēra aknu pastēte
Sastāvdaļas:
| Garšvielas:
|
Pagatavošana:
Visas garšvielas, izņemot lauru lapu, liek kopā un sablenderē pulverītī. Aknām novelk plēvi. Sagriež nelielos gabalos. Saliek bļodā un aplej ar pienu, tā lai aknas nosedzās. Ļauj kādu stundu nostāvēties. Aknas noskalo no piena un notecina sietā. Pannā izkausē apmēram pusi no sviesta un aknas cep līdz gatavas. Kad aknas gatavas ber klāt sīpolus un ķiplokus, piemet lauru lapu un cep vēl kādas 5 minūtes. Pēc tam pievieno 200ml saldo kējumu. Kad saldais krējums sāk biezēt pielej ūdeni un karsē uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. | Aknas nedaudz padzesē, izņem lauru lapu un visu pannas saturu liek blenderī un pievieno atlikušo sviestu, visu sablenderē viendabīgā masā. Tad ņem sietu un pastēti caur to izberž atsevišķā bļodā, lai tā nav graudaina. Pievieno visas garšvielas. Ņem mikseri un kārtīgi saputo. Noņem provi vai sāls un cukurs ir pietiekamā daudzumā. Pastētei jābūt pašķidrai, tā sastings. Ja nu gadījumā pastēte ir ļoti bieza, kamēr puto pa maziem daudzumiem lej klāt ūdeni vai saldo krējumu, kamēr tā iegūst tādu kā skābā krējuma konsistenci. Pastēti saliek mazākās bļodiņās/trauciņos un liek ledusskapī atdzist. Oriģinālo recepti meklēt: http://zitinja.blogspot.com/2012/01/jera-aknu-pastete.html |