Jēra gaļas plovs
16. novembris, 2020 pl. 0:29,
Nav komentāru
Sastāvdaļas:
| Garšvielas:
|
Pagatavošana:
Sākumā gaļu atdala no kauliem (ja izmantojiet lāpstiņu/šķiņķi ar kaulu) un sagriež smalkākos gabalos. Katlā, kurā gatavosiet plovu ielej eļļu, liek iekšā sagrieztos jēra gabaliņus. Kad gaļa apcepusies skaisti brūna, pieliek sviestu un katlā ber sagrieztos dārzeņus, kā arī visas garšvielas – lielu šķipsnu sāls, ingveru, koriandru, saldo paprikas garšvielu, aso paprikas garšvielu (ja neizmanto čili piparu), lauru lapu un maltos melnos piparus. Visu maisot apcep. Tad pievieno ūdeni, apmēram tik daudz, lai gaļa būtu nosegta (~500ml). | Uz lēnas uguns sautē, kamēr gaļa mīksta, ik pa laikam apmaisot un pievienojot ūdeni, ja nepieciešams. Kad gaļa ir mīksta, katlā ber rīsus. Rīsu vajadzēs apmēram 1 tējas krūzi (tilpums ~350ml). Pieber krūzi pilnu ar rīsiem, un ieber sietā, rūpīgi noskalojot rīsus zem tekoša ūdens, tas neļaus rīsiem salipt. Kad rīsi noskaloti, pievieno tos gaļai un pielej 2 krūzes (tik lielas cik krūze, kurā bērāt rīsus) ar ūdeni. Pārliecinieties vai sāls/garšvielas ir īstajā daudzumā, ja nepieciešams papildiniet. Uzliek katlam vāku un ik pa laikam apmaisot uz lēnas uguns vāra līdz rīsi uzsūkuši visu ūdeni un ir mīksti, irdeni. Pārkaisiet ar sakapātu kinzu. Plovs ir gatavs! Labu apetīti! Pasniedziet kopā ar marinētu gurķi un kefīru |