Jēra gaļas gulaša zupa
23. septembris, 2020 pl. 19:12,
Nav komentāru
Sastāvdaļas:
| Garšvielas:
|
Pagatavošana:
Gaļu atdala no kauliem un sagriež smalkākos gabalos. Katlā, kurā gatavosiet zupu izkausē sviestu, liek iekšā sagrieztos jēra gabaliņus. Kad gaļa kādas 20min cepusies, pieber visas garšvielas – lielu šķipsnu sāls, cukuru, ingveru, koriandru, saldo paprikas garšvielu, aso paprikas garšvielu (ja neizmanto čili piparu) un maltos melnos piparus. Pēc tam pievieno 500ml sarkanvīna un uz lēnas uguns karsē apmēram 20minūtes. Tad pievieno ūdeni, apmēram tik daudz, lai gaļa būtu nosegta. Uz lēnas uguns sutina kādu stundu, ik pa laikam apmaisot un pievienojot ūdeni, ja nepieciešams. | Kamēr gaļa sautējas, sagriež dārzeņus. Kad gaļa jau stundu sautējusies, katla saturam pievieno sīpolus, ķiplokus, papriku un burkānus, turpina sautēt kādas 30min. Tad pieliek sagrieztus konservētos tomātus kopā ar visu sulu un pievieno ūdeni, ja zupa šķiet pārak bieza. Turpina vārīt uz lēnas uguns vēl 20min. Pēc 20min liek klāt kartupeļus, pielej vēl ūdeni, ja nepieciešams. Vāra līdz kartupeļi mīksti. Tad pagaršo vai sāls, cukurs un stiprums pietiekams. Zupa gatava! Var pievienot arī sakapātus lociņus, pēretsīļus vai koriandru. Oriģinālo recepti meklēt: http://zitinja.blogspot.com/2011/09/jera-galas-gulaszupa.html |